Diggiloo 2012

BLIXTAR OCH DUNDER, MAGISKA UNDER – ATT SPELA UTAN FINGER.

2012 var tionde upplagan av Diggiloos sommarshow. Detta var också det sista året med Lasse Holm på scen, han stiger nu åt sidan för ny frisk luft och en förnyelse av showen som ska ge besökaren en AHA-upplevelse. ”Hela turnén var helt fantastisk, jag sög ut det bästa av varje kväll som om alla spelningar var den sista. Jag känner stor lycka och glädje att ha fått vara med i den här showen ända från starten” berättar Lasse.

Trots att det var sista året på scen med Diggiloo hindrar det ändå inte Lasse från att ha ett finger med i spelet, fast istället bakom kulisserna som producent. Ett finger var just det som hade huvudpersonen i ett drama som utspelade sig på midsommar. Lasse befann sig vid sin sommarstuga och skulle klyva ved. För ett ögonblick blev han nonchalant, vilket resulterade i att Lasses finger kapades istället för vedkubben. Trots operation stod Lasse på scen tre dagar senare i Kristanstad, med ett finger fattigare. Lasse berättar: ”Jag minns att jag spelade orgel och det blev ett helt nytt sätt för mig att spela då jag saknade pekfingret. Men ’The show must go on’”.

2012 var även året då showen spelades in och sändes på tv för första gången. Det blev en stor produktion som dokumenterade Diggiloos koncept för att förmedla en Diggiloo-anda till tittarna.

Lasse Holm, Lotta Bromé, Markoolio, Magnus Carlsson, Charlotte Perrelli, Tomas Petersson, The Moniker, Jessica Andersson, Magnus Johansson, Mojje, Fridha Lundell.

Producerades av Krall Entertainment. Spelades som Sverigeturné sommaren 2012.