Diggiloo 2010

Ett inslag som väckte stort jubel under föreställningarna var ”ballongdansen”. Markoolio, Thomas Petersson, Magnus Johansson och Lasse Holm hade inga hämningar utan kastade kläderna och bjöd på riktig show. Lasse är fortfarande lyrisk när han berättar om det. ”Vi var helt nakna och hade bara ballongerna som skydd. Det var hejdlöst roligt och publiken låg ner av skratt och kvinnorna skrek sig hesa. Jag tycker det var en stor bedrift av oss att verkligen våga göra det här”.

Gunhild Carling visade prov på sina många förmågor. Att spela trumpet är för många nog så svårt, men Gunhild drog fram tre stycken som hon spelade på samtidigt. Dessutom körde hon ett steppnummer och balanserade på enhjuling.

Lika säker som Gunhild var på scen var Lasse osäker när det gällde att köra husbil. Lasse åkte under sommaren sammanlagt 1500 mil och beskriver sig själv som en orutinerad husbilsförare. ”När vi var i Jämtland skulle jag upp på ett gärde och bilen var centimeter ifrån att välta, men jag hade turen på min sida. En annan gång bjöd Lill-Babs på fest och när jag skulle ta mig därifrån stötte jag på stora problem då det var massor av buskar och annat i vägen. Det kändes som om jag var mitt inne i en djungel!”

Lasse minns också tillbaks på campinglivet och de vackra vyer de fick uppleva där. På övernattningsplatserna sattes det upp grillar, ljusslingor och sedan ljöd Bruce Springsteen i högtalarna.

Lasse Holm, Alcazar, Jessica Andersson, Gunhild Carling, Mojje, Erik Linder, Thomas Petersson, Markoolio och Magnus Johansson.

Producerades av Krall Entertainment.
Spelades som Sverigeturné sommaren 2010.