Diggiloo 2009

”Åh! Det här var den häftigaste sommaren hittills”, säger Lasse Holm när han tänker tillbaka på turnén 2009. ”Vi hade ett urstarkt startfält som tillsammans skapade en fantastisk kemi. Sara, Brolle, Ola, Jessica och Mojje – de var helt fantastiska! Och jag fick jobba med Arja igen, det var 22 år sedan senast, då var vi på Högt över havet-turné i folk-parkerna. Niklas Strömstedt gjorde också helt enastående insatser – och spöade dessutom mig i golf alldeles för ofta. Och icke att förglömma: Diggiloo-veteranerna Magnus Johansson och Thomas Petersson lyckades överträffa sig själva – ännu en gång!”

”Vi umgås ju väldigt tätt under turnén, och det blir alltid mycket spex, svett och skratt. En närmast euforisk upplevelse som jag minns är när vi gick äventyrsbana i Hällefors. Vi balanserade på lina högt över marken, och avslutade med att åka en 250 meter lång linbana och landa i en hög med mjuka kuddar. Det var en fantastisk rolig dag – i sann Diggiloo-anda.”

”Det blir mycket bus på scenen också, och jag tror inte alltid att publiken upptäcker det. Som en gång när vi körde Chapeau-Claque, där vi dansar med käpp iklädda frack och lackskor. Det var tajt om tid mellan numren, och jag hann inte knyta skorna. Brolle ville skoja med mig, och såg till att trampa på skosnörena så fort han fick chansen! Vi gjorde vårt yttersta för att inte skratta, men väl backstage brast vi ut i stort asgarv – hahaha!”

”När vi spelade i Ulriksdal hade vi äran att ha kungen och drottningen i publiken. Silvia höll ett mycket känsloladdat tal från scenen, och jag överlämnade en check på 650 000 kronor till hennes Childhood Foundation. Efteråt på festen fick vi artister träffa kungaparet, och vi berättade roliga anekdoter från turnén. De var avspända och väldigt trevliga. Och vi känner oss hedrade att de besöker Diggiloo.”

”En annan majestätisk kväll hade vi i Båstad. Efter sista föreställningen festade vi på restaurang Skansen. Det var ett hejdlöst jammande – bandet och Sara och Jessica var i högform! Över 250 människor hade samlats som publik. Plötsligt avbröt jag och bad att få presentera en nykomling i gänget. ’Vad nu?’ undrade bandet och tittade förvånat på mig. In kom Gunhild Carling, denna makalöst musikaliska kvinna. Hon spelade trombon som en gudinna, och jammandet fortsatte – till bandets och publikens stora glädje. Det var verkligen VÄRLDSKLASS. Och vi är så glada att kunna ha Gunhild med på Diggiloo 2010!”

Brolle, Ola Svensson, Niklas Strömstedt, Jessica Andersson, Sara Löfgren, Arja Saijonmaa, Mojje, Thomas Petersson, Lasse Holm och Magnus Johansson, Madeleine Liljestam.
Jokrar: Amy Diamond, E-Type, Kevin, Molly Sandén, Markoolio, Sibel och Glenn Wish.

Producerades av Krall Entertainment.
Spelades som Sverigeturné sommaren 2009.