Inte längre Sveriges hemligaste show!

Sveriges hemligaste show? Nu får allmänheten chansen.
Carola, Loreen, Måns Zelmerlöw, Ace Wilder och Petra Marklund medverkar. Och David Hellenius övertar taktpinnen från grundaren Anders Berglund, efter 30 år. Turnépremiär 30 november i Västerås.

Carola, Loreen och Måns Zelmerlöw är några av dem som i höst – under ledning av elegante David Hellenius – möter publiken i en humor- och musikshow med anor från 1980-talet. Konceptet började med några få oannonserade föreställningar 1986 och med tiden har framgångarna växt. Från början stod artister som Magnus & Brasse, Björn Skifs och Lill-Babs på scenen. Arrangemangen kantades då av hemlighetsmakeri. Företag bjöds in att köpa större antal biljetter, vilka blev alltmer eftertraktade när halva Sveriges artistelit ville uppträda. Men nu är showerna öppna för en större publik och även privatpersoner är välkomna.

– Det är ett sätt att bredda turnén och hälsa hela Sverige välkomna. Adelsmärket är att vi ska göra shownummer och möten mellan artister som man inte fått se tidigare. I år till exempel när jag sjunger en stämningsfull duett med Carola, det tror jag inte ens Carola hade räknat med, säger David Hellenius med ett leende.

Måns Zelmerlöw är en av veteranerna i ”Stjärnklart”. Han har gjort paketturnén förr, så även Petra Marklund och Carola. Men de andra är debutanter i sammanhanget. Just nu är Ace Wilder mitt uppe i förberedelserna för sin sommarturné. De omedelbara förberedelserna inför Stjärnklart får vänta lite.
– Det är nog bäst så. Livet blir roligare om det får innehålla överraskningar. Men det känns som att det kommer bli en rolig turné med ett bra gäng, säger Ace Wilder.

Årets Artister:
Måns Zelmerlöw
Carola
Ace Wilder
Petra Marklund
Loreen
David Hellenius

Turnéplan:
30/11 Västerås, Bombardier Arena
1/12 Helsingborg, Helsingborg Arena
2/12 Jönköping, Kinnarps Arena
5-6/12 Malmö, Malmö Live
7-8/12 Stockholm, Waterfront
9/12 Karlstad, Löfbergs Arena
13-15/12 Göteborg, Gothia Towers Kongresshallen
16/12 Lidköping, Sparbanken Lidköping Arena