Jill Johnsson i Las Vegas.

Inspirationsresa i Las Vegas

Jill Johnson är i Las Vegas för att hämta inspiration till sin Las Vegas-inspirerade och delvis självtitulerade show ”That’s Life” som har premiär i Göteborg på The Theatre den 8 november. Jill går verkligen i fotspåren efter de stora legenderna.

– I Vegas fångar jag känslan och lär mig mer historia att återberätta och inte minst från dagens stora stjärnor att inspireras vidare av, säger Jill.

Apropå giganterna tex: Frank, Dean och Sammy som gjorde ”crooner” till ett begrepp, dock väldigt sällan nämnt i sammanhang med det kvinnliga estradöret. I ett led att inspireras av amerikanska superstjärnor besökte Jill under onsdagskvällen Jennifer Lopez Las Vegas-show ”All I have” på Planet Hollywood inför en fullsatt arena.

– Jennifer Lopez har en härlig energi och aura, och har en bra naturlig dialog med sin publik, man kan säga att hon tar traditionen på allvar, säger Jill och fortsätter.
– Extra roligt var att mina producenter ordnat så att jag fick träffa Jennifer efter showen och kortfattat utbyta erfarenheter, hon var mycket trevlig men naturligtvis trött efter ett uttömmande danspass och 2 timmars show.

That’s Life är till stor del en hyllning till några av vår tids största amerikanska artist- och musikikoner. Vi har grävt både i dåtid och nutid och det bjuds på en stor bredd från den traditionella och moderna amerikanska låtskatten. Allt från Frank Sinatra och Sammy D, Aretha Franklin till Stevie Wonder, James Brown och Bruce S, Cyndi Lauper och Beyonce och självklart kommer Dolly P med på ett hörn.

Jill blir uppbackad av ett 19-mannaband med handplockade musiker på varje position – ni bjuds på Sveriges absoluta musikerelit inklusive Bohuslän Big Band. Plus två nycirkusartister i världsklass som skapat helt unika scennummer som kommer vävas in i showen. Vi kommer att  ge er både energi, party och fest likväl som finstilt, lyriskt och berättande.

– Jag älskar redan Vegas, säger Jill. Staden har så otaligt många ansikten på gott och ont men ack så mycket tradition, kulturhistoria och ikoniska landmärken, jag är verkligen glad att jag är här, jag lär mig varje minut.

För att göra den här typen av show finns det bara en arena just nu i Sverige som har takhöjden, scenstorleken, scendjupet, för att bygga en show i världsklass för en sittande publik. The Theatre i Göteborg. Vill du ha en helkväll i ordets rätta bemärkelse kan du kombinera showen med en fascinerande matresa med amerikanska förtecken. The Theatre tar in 1200 personer men ändå så skapas en intimitet och närhet.

Missa inte att boka biljetter till höstens mest spektakulära och lyxiga show med en fantastisk energi. Få känslan av att kliva in i en annan värld, en Las Vegas-värld, om så bara för en kväll. Vi ses!