Bamse åker på Sverigeturné!

Vem är egentligen starkast, Bamse eller Magnus Samuelsson? Efter att ha spelat 13 föreställningar i Stockholm tar Bamse för första gången med sina vänner på turné runt om i Sverige med “Bamse och världens starkaste man”. Den nyskrivna familjeföreställningen, åker på Sverigeturné hösten 2017.

– Det känns väldigt kul att åka på Sverigeturné i höst. Vi kommer med en riktig familjeföreställning med stor produktion, härliga effekter och bra sensmoral och vi är mycket laddade över att få sprida lite Bamse över staden, säger Kenny producent av föreställningen.

Bamse och världens starkaste man” är skriven av komikern, skådespelaren och manusförfattaren Peter Magnusson med musik komponerad av Martin Stenmarck. Rösterna i föreställningen är inspelade av samma skådespelare som gör rösterna i de senaste filmerna och som berättare hör vi den numera klassiska Tomas Bolme.

– Jag är själv uppväxt med Bamses äventyr upplästa av mina föräldrar. Så när jag fick frågan om en roll i ”Bamse och världens starkaste man” så var det ingen tvekan. Det är dessutom väldigt roligt att få jobba med barn som publik, säger Magnus Samuelsson.

–  Som gammalt Bamse-fan sen tidigt 80-tal är det en stor ära att få gå in i hans och hans vänners värld och få hjälpa till att hitta på nya äventyr. Bamse är en unik seriefigur inte minst på grund av att karaktärerna alltid följt med sin tid och vågat ta upp aktuella ämnen. I den här historien berör vi bland annat det här med att stå upp för sig själv och att stå emot när andra är dumma, säger Peter Magnusson.

Under 2016 firar Bamse 50 år och är fortfarande en av världens mest älskade björnar med flera dundersuccéer i bagaget, senast med filmen ”Bamse och häxans dotter” som har premiär på juldagen.

– Att få jobba med Bamse och hans fantastiska värld har varit en riktigt häftig upplevelse. Det skall bli kul att få skicka iväg produktionen på turné runt om i landet så fler får uppleva den föreställning vi är så stolta över, säger Martin Stenmarck.

Biljetterna släpps den 9 december via www.bamselive.se.