Jöback gör huvudroll i ”Häxorna i Eastwick”

”The Witches of Eastwick” är romanen av John Updike som på 80-talet filmatiserades och blev till en av decenniets största kultfilmer med samma namn. Berättelsen stöptes om till musikal och sattes för första gången upp på Londons West End. Vi kan nu stolt presentera ”Häxorna i Eastwick” på Cirkus i höst som är något alldeles unikt i dess slag, aldrig tidigare har denna prisbelönta musikal gjorts i Sverige. Premiären är den 19 september på Cirkus i Stockholm.

Huvudrollsinnehavarna i den svenska uppsättningen har handplockats och auditions har gjorts av det engelska och svenska teamet i samråd med nestorn Cameron Mackintosh. Vi presenterar nu en ensemble med några av Sveriges starkaste scenpersonligheter i höstens trollbindande föreställning.

Peter Jöback ser ni i rollen som den förmögna och fullständigt oemotståndliga ”Daryl Van Horne” – mannen som dyker upp när tre väninnor, uttråkade av sina trista småstadsliv och berusade av lite för starka martinis, fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen. De tre kvinnorna, som på olika sätt är missnöjda med män men samtidigt väldigt olyckliga utan dem är: nyskilda musikläraren ”Jane” (Linda Olsson), ensamstående mamman ”Alexandra” (Kayo) och övergivna bokälskaren ”Sukie” (Vanna Rosenberg). Vad kvinnorna inte vet är att de leker med elden. Är det verkligen en slump att ”Daryl” dyker upp som ett blixtnedslag i den lilla pittoreska staden och är han i själva verket så underbart charmig och förtjusande som det från början verkar? En efter en förförs kvinnorna av hans mystiska sätt, och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv hos kvinnorna och oanade vändningar tar vid…

Showdatum: Premiär den 19 september.
Biljetter: Släpps den 25 mars
”Häxorna i Eastwick” produceras av: 2Entertain, Krall Entertainment, Vicky Nöjesproduktion, Live Nation, Sinclair Entertainment i samarbete med Cameron Mackintosh.